HR: + 385 91 98 40 002

PRAVILA O PRIVATNOSTI DRUŠTVA SYMO PARASOLS

Ova je stranica posljednji put ažurirana 19. lipnja 2018.

SYMO nv, sa sjedištem na adresi Dirk Martensstraat 13, 8200 Brugge (Belgija), odgovorna je osoba za obradu osobnih podataka u skladu s ovom izjavom o privatnosti.

Podaci za kontakt:

https://symoparasols.com
Dirk Martensstraat 13,
8200 Brugge (Belgija)
+32 50 32 07 95

Za više informacija, upite ili komentare u vezi naših pravila o privatnosti obratite nam se na   info@symoparasols.com

Osobni podaci koje obrađujemo

SYMO nv obrađuje vaše osobne podatke ako se koristite našim uslugama i/ili nam pružite te podatke.

U nastavku je sažetak vrste osobnih podataka koje obrađujemo:

 • Prezime i ime
 • Pojedinosti o adresi
 • Broj telefona
 • Adresa e-pošte
 • IP adresa
 • Podaci o lokaciji
 • Podaci koji se odnose na vaše aktivnosti na našem web-mjestu
 • Internetski preglednik i vrsta uređaja
 • Broj bankovnog računa.

Osim podataka koje ste nam dobrovoljno dostavili, primjerice, na temelju profila kojeg ste izradili na ovom web-mjestu, zahtjeva za informacije pomoću odgovarajućih obrazaca, korespondencije ili za vrijeme telefonskih poziva.

Posebni i/ili osjetljivi podaci koje obrađujemo

Naše web-mjesto i/ili usluga ne namjeravaju prikupljati podatke o posjetiteljima web-mjesta mlađim od 16 godina, osim ako su njihovi roditelji ili skrbnici dali privolu za to. Međutim, mi ne možemo provjeriti je li posjetitelj stariji od 16 godina. Posljedično tomu, savjetujemo roditeljima da se uključe i nadziru mrežne aktivnosti svoje djece kako bi spriječili prikupljanje podataka o djeci bez privole roditelja. Ako ste sigurni da smo prikupili osobne podatke maloljetne osobe bez privole roditelja, obratite nam se na info@symoparasols.com, i odmah ćemo ukloniti podatke.

SYMO nv obrađivat će vaše osobne podatke u sljedeće svrhe:

 • Za upravljanje vašim plaćanjem
 • Za slanje personaliziranih informacija i marketinga
 • Za pozivanje i slanje poruka e-pošte ako su potrebni za pružanje naših usluga
 • Za obavještavanje o promjenama u našim proizvodima i uslugama
 • Kako bi vam se omogućila izrada računa
 • Za dostavu robe i usluga
 • SYMO nv analizirat će vašu aktivnost na web-mjestu radi njegova poboljšanja te prilagodbe raspona proizvoda i usluga koje nudimo vašim pojedinačnim preferencijama
 • Za ispunjenje pravnih obveza, npr. podaci koji su nam potrebni u računovodstvene i porezne svrhe

Automatsko donošenje odluka

SYMO nv ne donosi odluke na temelju automatiziranih procesa u pogledu pitanja koja bi mogla imati (značajne) posljedice za uključene osobe. To su odluke koje donose računalni programi ili sustavi bez ljudske intervencije (npr. zaposlenika društva SYMO nv).

Kako dugo pohranjujemo osobne podatke?

SYMO nv neće pohranjivati vaše osobne podatke duže nego što je to nužno potrebno za postizanje ciljeva za koje su prikupljeni vaši podaci. Naše razdoblje zadržavanja za neaktivne kontakte iznosi 2 godine.

Osobni podaci obrađeni u svrhe upravljanja klijentima zadržavaju se tijekom razdoblja potrebnog za ispunjavanje odgovarajućih zakonskih obveza (uključujući računovodstvene svrhe).

Dijeljenje osobnih podataka s trećim stranama

SYMO nv ne prodaje vaše podatke trećim stranama te će ih pružiti samo ako je to potrebno za izvršavanje ugovora s vama ili ispunjavanje zakonskih zahtjeva. Zaključujemo ugovore o obradi s društvima koja obrađuju vaše podatke u naše ime kako bismo osigurali održavanje jednake razine sigurnosti i privatnosti u svezi s vašim osobnim podacima. SYMO nv uvijek je odgovoran za tu obradu podataka.

Kolačići ili usporedive tehnike kojima se koristimo

Kolačići su male tekstualne datoteke pohranjene na računalu ili drugom uređaju kada posjetite web-mjesto ili se koristite aplikacijom. Datoteka kolačića omogućuje identifikaciju vašeg preglednika kada posjetite mrežnu uslugu ili tijekom naknadnih posjeta. Kolačiće može instalirati poslužitelj web-mjesta ili aplikacije kojoj pristupate ili poslužitelji trećih strana koji djeluju u partnerstvu s takvim web-mjestom ili aplikacijom.

Instalacijom kolačića možete upravljati ili je odbiti pomoću vaših postavki preglednika. Također možete ukloniti prethodno instalirane kolačiće s vašeg računala ili mobilnog uređaja u svakom trenutku.

Koje kolačiće upotrebljava ovo web-mjesto?

Naše web-mjesto upotrebljava funkcionalne (pretežno privremene) kolačiće radi lakšeg korištenja našim web-mjestom.

Kolačiće treće strane instalira i njima upravlja treća strana (npr. YouTube, Twitter, Facebook, Vimeo, Issuu itd.). Posljedično tomu, oni osiguravaju da se određeni podaci prenose trećim stranama kada posjetite ili se koristite našim web-mjestom. U tu svrhu vas upućujemo na izjave koje su objavile te treće strane na svojim vlastitim web-mjestima: Facebook, Twitter, Google/YouTube, Vimeo, Issuu itd. Napominjemo da su te izjave podložne izmjenama.

Društvo Google iz SAD-a također instalira kolačiće putem našeg web-mjesta u sklopu svoje usluge Google Analytics. Koristimo se ovom uslugom kako bismo pratili i primali izvješća o tome kako se naši posjetitelji koriste našim web-mjestom (koje stranice se posjećuju, koliko često itd.). Ti podaci su anonimni, tj. IP adresama nije moguće pristupiti, a podaci nisu povezani s, primjerice, vašim imenom, adresom, adresom e-pošte itd.

Ako se registrirate za primanje jednog od naših darivanja, biltena ili drugih komunikacija, koristimo se automatizacijom marketinga ActiveCampaign kako bismo vam pružili personalizirane i prilagođene informacije putem e-pošte. ActiveCampaign također bilježi koje stranice posjetite na našem web-mjestu. SYMO nv ove podatke isključivo upotrebljava kako bi osigurao da su vam poruke što je više moguće relevantnije te da ne primate nebitne informacije.

Onemogućavanje i uklanjanje kolačića

Možete onemogućiti kolačiće prilagođavanjem vaših postavka internetskog preglednika kako biste spriječili pohranjivanje kolačića. Međutim, to može utjecati na ispravno funkcioniranje web-mjesta. U vašim postavkama preglednika možete i ukloniti sve prethodno pohranjene podatke.

Također možete učiniti sljedeće:

 • Automatski onemogućiti „kolačiće trećih strana“ u vašem pregledniku. Današnji preglednici (Chrome i Firefox) pružaju pružaju mnogo opcija u svezi toga.
 • Naznačite u vašim postavkama preglednika da ne želite biti praćeni.
 • Svi instalirani kolačići uvijek se mogu ukloniti s vašeg preglednika te ih, po potrebi, možete blokirati po pojedinačnoj domeni.

Pristupanje, ažuriranje ili uklanjanje podatak

Imate pravo na pristup, ažuriranje ili uklanjanje vaših osobnih podataka. Također imate pravo na prenosivost podataka te povlačenje svoje privole ili podnošenje prigovora u vezi obrade vaših osobnih podataka od strane društva SYMO nv. To znači da od nas možete zatražiti da vama ili drugoj organizaciji koju ste imenovali prenesemo sve podatke koje imamo o vama u obliku računalne datoteke.

Svaki zahtjev za pristup, ispravak, uklanjanje ili prijenos vaših osobnih podataka ili povlačenje privole ili prigovor na obradu vaših osobnih podataka možete poslati na info@symoparasols.com.

Kako bismo se osigurali da ste upravo vi poslali zahtjev za pristup vašim podacima, od vas tražimo da priložite presliku vašeg osobne iskaznice uz zahtjev. Kako biste zaštitili vašu privatnost, trebali biste zacrniti fotografiju na vašoj putovnici, SČD (strojno čitljivi dio na stražnjoj strani osobne iskaznice), broj osobne iskaznice i nacionalni matični broj. Odgovorit ćemo na vaš zahtjev u što skorijem roku, a najkasnije u roku od četiri tjedna.

SYMO nv također ističe da možete podnijeti pritužbu tijelu Gegevensbeschermingsautoriteit (Tijelo nadležno za zaštitu podataka – Drukpersstraat 35, 1000 Brussels – contact(at)apd-gba.be).

Kako štitimo osobne podatke

Zaštita vaših osobnih podataka je za društvo SYMO nv od presudne važnosti te ono poduzima prikladne mjere kako bi spriječilo zlouporabu, neovlašteni pristup, neželjeno objavljivanje i nezakonite promjene. Ako smatrate da vaši podaci nisu pravilno zaštićeni ili ako sumnjate na zlouporabu, obratite se našem odjelu korisničke službe ili nam pišite na info@symoparasols.com.